Wednesday, 5 July 2017

Letak emoji dalam entry (tutorial?)

( ^_^)/ السلام عليكم ورحمة الله وبركته
 بسم الله الرحمن الرحيم

Bestkan kalau boleh letak emoji dalam entry kita? Rasa macam hidup sikit entry kita tu. Hehe. 
Bagi aku la. Aku suka letak sebab nampak comel and bagi orang rasa semangat nak baca 😂 
*ya lah tu

Image result for emoji
Source: Google

Sebelum ni aku amik emoji dari 


yang kena copy dari web tu and paste dekat kita punya entry. Agak leceh la. 

Sampai la aku baru perasan rupanya sekarang dah ada emoji function dekat tempat post entry tu.


So, sekarang ni takyah la aku susah-susah nak copy and paste emoji dari web-web tu kalau nak masukkan. Harap berguna jugak la untuk orang lain

8 comments:

  1. hahahah susah-susah je copy paste kan..

    ReplyDelete
  2. Beeha suka sgt dengan update terbaru blog. Ada emoji semua, senang nak letak expression muka. Lg seronok nak menaip and membaca. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kann. Terkejut jugak time tahu blh letak emoji terus tu. Eksaited :D

      Delete